CARIDA ACADEMY

CARIDA ACADEMY

Star Wars Legion: Itt a pont, hol a pont.....

2019. szeptember 06. - LtPetya

A napokban új időszámítás kezdődött a Legion életében, ugyanis megtörtént az első pontváltoztatás és egység ráncfelvarrás. Ebben a posztban az ebből fakadó változásokról, illetve a szükségességről lesz szó.

A kép meg csak úgy, mert kéne egy ilyen figura a Vader proxyhoz :P

dark_helmet.jpg

Lássuk is első körben a módosított egységeket. Egyelőre csak öt egységet érintett a változtatás és mind pozitív irányú volt, úgyhogy egy jajszavunk sem lehet.

swl14_a1_cardfan.png

Első versenyzőnk a 1.4 FD Laser Cannon Team. A változás pedig annyi, hogy a fő löveggel immár range 5-ig oszthatjuk az áldást. Ez nagyszerű javítás, ugyanis a statikus ágyú sok helyzetben kimaradt a játékból, vagy esetleg elenyésző szerepet játszott, mert ellenfelünk simán csak megkerülte. Legrosszabb esetben a végtelen lőtávú sniperekkel gyorsan kiszedte. Ekkora lőtávval viszont az ellenfél legnagyobb lőtávolságú egységei is könnyedén tűz alatt tarthatóak lesznek, természetesen a jól megfontolt felhelyezés után, mert hogy továbbra is csak a Advanced Positions alkalmazásával tudjuk meg megmozdítani. Párszor már megpörgettem ezt a szexi tüzérséget az asztalon és azt kell mondjam, hogy komoly meglepetéseket tud okozni. A jövőben pedig még inkább.

swl15_a1_cardfan.png

E-Web Heavy Blaster Team? Rajtuk mit lehet változtatni? Hát nem voltak eddig is tökéletesek? Hát nem! Mondjunk búcsút a Plodding kulcsszónak és ezzel máris kettőt tudunk mozogni egy aktiváción belül. A mozgékonyság, illetve a fronthoz való felzárkózási készség nagyban javul, úgyhogy a legolcsóbb suppression osztó birodalmi egységünk még veszélyesebbé vált.

 

swl09_a2_cardfan.png

T-47 Airspeeder. Igen, ez az egység még létezik. Ha nem is az asztalon, a legtöbb játékosnál van egy a szekrényben. És most eljött az ideje, hogy leporoljuk őket, mert iszonyat nagy ráncfelvarrást kaptak. Korábban az ultra magas ár, a necces tűzerő és az elégtelen védelem jellemezte. Az esetleges játékba kerülése esetén az elhullásában nagy szerepet játszott a Fragmentation Grenades, mely a critre fordító képességével egy páncéltörő vadállattá változtatta a Snowtrooperekhez hasonló mezei gyalogokat. Ezen pedig a cover növelő pilóták sem változtattak. Most viszont immunitási listájára felkerült a "Range 1 Weapons", tehát nincs több égből lekézigránátozás! Túlélési esélyeink így határozottan nőnek, mivel a birodalmi oldalon a járművek és a DLT kivételével nem nagyon van mozgékony páncéltörő fegyver. De így még mindig egy nagyon drága fegyverről beszélünk, de itt jön a következő újítás. Az Airspeeder ára 175 pontról 140 pontra csökkent! A ráakasztható kétféle fegyver ára pedig felezésre került. Ettől új életre kel az eddig mellőzött legendás jármű? Merem remélni.

 

swl11_a2_upgrade-ion-snowtrooper.png

Ismét egy sosem látott egységet láthatunk. Tegye fel a kezét, aki valaha az asztalra rakta ezt a drága és haszontalan minit? Senki? Senki. Nos, a módosítási hullámban sikerült a kis kézi ionágyúnk árát 26 pontra csökkenteni és a lőtávolságát range 3-ra feltornászni. Ez talán még mindig nem elég meggyőző, hogy a jól bevált lángszórónkat lecseréljük, de a hamarosan megjelenő droidok ellen fontos lesz az ionfegyverzet megléte, úgyhogy ezen fegyverek is előkerülhetnek a raktárból, ahol eddig békésen szundikáltak a frigyláda közvetlen szomszédságában.

swl21_a2_dh-447-sniper.pngswl19_a2_dlt-19x-sniper.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 A sniperek halottak. Legalábbis első ránézésre ez lesz a véleményünk, mert az új RR értelmében a lőtávolságuk az eddig végtelen helyett maximum range 5-re módosul. Maga a figura ára nem változik, viszont a Strike Team ára felkúszott 20 pontra mindkét oldalon, ezzel pedig már nem is olyan olcsók a fiúk. Továbbra is lesz helyük az asztalon, de már nem abban az elvetemült mennyiségben, mely eddig jellemezte a kompetitív meccseket.

 

Most pedig következzenek maguk a pontváltozások:

pontok.jpg 

Ezt most tételesen nem fogom átvenni, inkább csak megjegyezném, hogy szerintem merre is akar terelni minket az FFG ezekkel a változtatásokkal. Láthatjuk, hogy a járművek árai elég meredeken estek (AT-ST, mocik), illetve pár esetben a hozzájuk tartozó fegyverzet is (AT-RT, Airspeeder). Ezzel úgy látom, hogy a régebbi járműveket akarják újra játékba hozni, amire így sokkal jobb esély van, főleg, hogy a Impact-os fegyverek eléggé kikoptak a metából. A kézi ion és páncéltörő fegyverek árainak csökkentése szükséges volt, hogy az első két frakció eséllyel vegye fel a harcot a droidokkal, akiktől csak az ion tud akciót elvenni, a Suppression nem! A Comms Jammer  árának harmadolása szintén szükséges volt, mert a két új frakció és az új generic csapatok is nagyban építenek az irányított order kiosztásra, amit csak ezzel az eszközzel tudunk hatékonyan megzavarni. Az Emergency Stims drágulása viszont teljesen jogos. Az öngyilkos aknás kommandók, illetve a bátran berohanó hősök megfékezésére tökéletes lesz a túlárazott fejlesztés. És végül az számomra oly kedves Duck and Cover árcsökkenése megkavarhatja a játékot a viszonylag jó árú Cover 1 biztosítással, még ha ez közelebb is visz minket a pánikos helyzetekhez.

Összességében azt kell mondanom, hogy jól sikerültek a változtatások és közelebb vittek minket egy kiegyensúlyozottabb játékhoz, ami a Clone Wars hamarosan megjelenő egységei miatt szükséges is volt. Az aktuális meta kb. kuka, jöhet újra a kísérletezés, ami minden játéknak jót tesz.

Végezetül pedig annyit, hogy perpill a hivatalos FFG tájékoztatás szerint nem jönnek ki kártyák az új pontokkal és egyelőre app bevezetését sem tervezik. A hivatalos versenyeken az új pontok érvényesek, otthon meg a játékosokra van bízva a döntés, hogy ki mit követ. Én személy szerint az új rendszert preferálom és úgy látom az online seregépítő alkalmazások már átálltak az új pontrendszerre, vagy mindkettőt kezelni tudják.

Tábornokok, irány az asztal!

A bejegyzés trackback címe:

https://carida.blog.hu/api/trackback/id/tr8815044712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása