CARIDA ACADEMY

CARIDA ACADEMY

Star Wars Legion: Jyn Erso áttekintés

2019. március 06. - LtPetya

Végül csak befutott a Rogue One elbűvölő leányzója, hogy rendet tegyen a birodalmi csapatok soraiban.

swl31_box_left.png

Sokan szidják a filmet, de én meglepően kellemeset csalódtam anno a Rogue One-ban. A sztori olyan szinten mutatta be a lázadókat, amilyennek mindig is gondoltam őket. Egy föld alatti mozgalom, mely nem retten vissza a piszkos melótól sem, hogy céljait elérje. Amolyan modern Tito partizánok. És közülük is kiemelkedik a vadóc Jyn, akit viszonylag gyorsan megkedveltem. Amikor felröppentek az előzetesek, hogy bekerül a Legion világába, rögtön elfogott az aggodalom, mert a gyönyörű Felicity Jones-t még nem nagyon sikerült szépen megjeleníteni az eddig megjelent kártyákon. Szerencsére az FFG összekapta magát és sikerült pár szép art-ot összedobni a command kártyákhoz.

Jyn Erso

swl31_cardfan_unit-card.png

Hősünk Commander rangban dolgozik és izmos 130 pontot kér a lázadó költségvetésből. Luke után ő a második legdrágább egyedi karakter perpill a lázadóknál, lássuk, hogy megéri e a pénzét.

Quick Thinking: Egy akcióért cserébe Jyn kap egy Aim, illetve egy Dodge tokent. Elég fair üzlet, Han örülne, ha ilyen képességei, illetve barátnője (teamwork) lenne.

Danger Sense 4: Ha valami hatás esetén elveszíthetnénk pár Suppression tokent, akkor dönthetünk úgy, hogy megtartjuk őket. Fontos, hogy itt a hatás általi teljes eldobandó mennyiségről beszélünk, nem egyes tokenekről! Cserébe, ha távolsági támadást kapunk, akkor minden Suppression token után +1 védőkockát guríthatunk, de maximum négyet!

Érdekes védekező módszer, de nagyon kétélű fegyver, mert a pánik szélén sétafikálunk, ha teljesen ki akarjuk használni a hatást.

Infiltrate: Drága hősünket bárhova felhelyezhetjük a terepen, csak annyi megkötés van, hogy a felhelyezés pillanatában range 3-on túl kell lennie az ellenséges egységektől.

Egyes küldetéseknél kifejezetten hasznos képesség, mert ha Jyn-t rakjuk fel először, akkor eléggé szabad kezet kapunk. Ez a cargo gyűjtögetésnél nagyon fontos lehet. Viszont a felhelyezés után ellenfelünk könnyen extra csapatokat helyezhet hősünk közelébe......

Nimble: Rebel standard. Egy, vagy több Dodge token elköltése után visszakapunk egy Dodge tokent.

Sharpshooter 1: Távolsági harc esetén eggyel csökkenthetjük célpontunk cover szintjét.

A leányzó 6 HP-val és 3 Courage értékkel bír, ami nagyon baba. A fehér védőkockát kompenzálja az összes elérhető surge, főleg a crit és a védelmi képességek. Alap fegyverünk egy tonfa! Lehet röhögni, de itt 4 fekete kocka és a ritka Suppressive jelző osztja a közelharci áldást. Ha hozzá tudnánk csapni egy Saber Throw-t, akkor ez a csaj lenne a kedvenc géppuskám.

Van ám itt egy adag Command kártyánk is:

swl31_rebellious.png

Jyn kap egyedül order tokent és az aktivációja idejére megkapja a Charge jelzőt, szóval mozgás után ingyen támadhatunk egyet. A körben egyszer eljátszhatjuk, hogy ha egy ellenséges egység Jyn-től range 1-2-ben és látótávban aktiválódik, akkor a Rally előtt kaphatunk egy Suppression tokent, hogy ezen egység ellen végrehajtsunk egy ingyenes támadást, vagy egy mozgási akciót.

Remek 1 pipes kártya. Imádja a közelharcot, sőt, ha jól csináljuk az aktivációt, akkor a meglévő melee harcunkat gyorsan lezárva még a saját aktivációnkban rendet tehetünk a többi egység között. Itt ismét felhívnám a figyelmet a Suppressive jelzőre a tonfánál. Két ilyen közelharci támadástól meg is van a két sárga token ellenfelünknek.

A közelharc önmagában nem oszt ki Suppression tokent!

swl31_trust-goes-both-ways.png

Két pip és már egy trooper pajtink is részesülhet egy order tokenben hősünk mellett. Jyn kap egy Inspire 2 jelzőt. Tehát az aktivációjánál levehet 2 Suppression tokent range 1-2-ben a haverokról. Önmagáról nem. És most jön a durva dolog, az aki az ordert kapja, az rögtön Teamwork-be kerül Jyn-nel! Magyarán, ha partnerség valamelyik tagja kap egy dodge, vagy aim tokent, akkor a másikuk is kap belőlük egyet.

És most képzeljünk el egy Jyn-Chewbacca-Han Solo combot, ahol mindenki nyakig ül a tokenekben. Főleg a Quick Thinking után! Amúgy imádom ezt az art-ot.

swl31_complete-the-mission.png

3 pip és már miénk is a Low Profile jelző, amely jótékonyan növeli cover szintünket eggyel, ha már light cover-ben vagyunk. Persze előtte azért adjunk 3 order tokent a környező troopereknek. Az ordert kapó osztagok dönthetnek úgy, hogy egy Suppression token bevállalása esetén az aktivációjuk során immunisak lesznek a pánikra és Suppression tokent sem kaphatnak. Tökéletes védőoltás a sárga tokenek ellen! Az aktiváció végén pedig levehetnek egy Suppression-t.

Ezt nevezzük motivációnak! A három osztag Vaderi magasságokba emelkedik bevállalósság szempontjából. Akármi van, a sárga tokenek miatt akciót sem veszítenek! Érdekes kártya, öngyilkos és menekülős küldetésekhez tökéletes.

Fejlesztések:

Strict Orders

Nos, erről perpill nincs jó minőségű kép, de az biztos, hogy 5 pont a költsége és Command fejlesztés. A képessége pedig az, hogyha egy faceup order tokenes egységünk aktiválódik, akkor dönthetünk úgy, hogy a kockázatos Rally kockadobás helyett fixen leveszünk róla egy Suppression tokent.

swl23_recon-intel.png

A megfelelő hírszerzési infókkal felvértezett egységeink a deploy szakaszban rögtön a lerakás után azonnal végrehajthatnak egy 1-es sebességű manővert. Olcsó, praktikus, minden egység szereti.

swl31_a-180-pistol-config.png

swl31_a-180-rifle-config.png

 

Van itt egy cuki, csak Jyn részére készült távolsági fegyver is nulla, ismétlem nulla forintért. A statjai önmagukért beszélnek, egy Recover akcióért cserébe mindig a harchelyzethez igazíthatjuk fegyverünket. Felhelyezésnél bármelyik oldal lehet felül.

swl20_a2_duck-and-cover.png

8 pontért az egyik kedvenc kártyám. Legalábbis, ha a Rebel Commando dübörög az asztalon! Szövegezése szerint, ha távolsági sebzés ellen védekezünk, akkor a Cover és a Dodge tokenek sebzésből való levonása előtt kioszthatunk magunknak egy Suppression tokent. Mint tudjuk ez a drága sárga token ad nekünk egy Covert. A Low Profile képesség tulajdonosai ezzel rögtön élvezhetik a Cover 2, azaz a maximális fedezék előnyeit! Hasznos egy móka, de az ára kicsit drága.

Konklúzió:

Jyn egy igazi kommandós csaj, a lázadókhoz képest kifejezetten jó túlélési képességekkel. Doboz gyűjtögetésre és zavar keltésre tökéletes, a Command kártyái pedig minden lehetséges helyzetre megoldást kínálnak. Nagyon szereti a Suppression tokeneket, de a magas Courage értéke ellenére is nagyon figyeljünk rá, hogy nehogy bekapja a pánikot! Biztosan meg fogja találni a helyét az asztalokon.

Csak megjegyzésként. Érdemes megfigyelni, hogy milyen jól megy a hősök generációváltása a lázadóknál. Sabine tökéletes választás lesz Luke helyére, Jyn pedig egy Leia-Han keverék, aki jól tud támogatni, viszont simán jól érzi magát akár a harc középpontjában is. Szép jövő előtt áll a Lázadók Szövetsége!

A bejegyzés trackback címe:

https://carida.blog.hu/api/trackback/id/tr214653681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása