CARIDA ACADEMY

CARIDA ACADEMY

Star Wars LCG

2019. január 24. - LtPetya

Hogy ne csak a Legion legyen terítéken, ezért most új vizekre kalandozunk. Az Univerzum ugyanaz, csak a stílus más. Lássuk, hogy mi is a Star Wars LCG!  

 

swthecardgame.jpg

A játék bemutatását már rutinosabb kollégáim megírták pár cikkben, ezért részletekbe menően nem szeretnék belefolyni. A sajnos a nemrég bezárt (banyek, lassan 1 éve) Use The Force blog készítő remek és közérthető ismertetőket írtak anno a játékhoz, ezért bátorkodom majd linkelni a cikkeiket.

Volt már szerencsém gyűjtögetős kártyajátékkal játszani, és bár az elején gyorsan beszívott az élmény, de utóbb egyre több keserűség vegyült a játékélményembe (most konkrétan a Star Wars Destiny-re gondoltam). A boosterek bontogatása mindig is izgalommal töltött el, a meglepetés, hogy bármi lehet a csomagba. Ez utólag kezdett egyre nagyobb nyűg lenni a szerencsétlen nyitások és az elharapódzó költségek miatt, emiatt 1 év "balekoskodás" beláttam tévedésemet, azóta pedig nem is nyúltam hasonszőrű termékekhez. Aztán jött a december, meg egy ráérős beszélgetés egy barátommal és előtérbe került cikkünk főhőse. Pár éve már kacérkodtam ezzel a játékkal, de mindig sikeresen lebeszéltem magam a beszerzéséről, de most végül rászántam magam. Magát az a Star Wars Univerzumot kedvelem (ha ez még nem volna egyértelmű :D ), a játék kártyáit remek art-ok díszítik, amiket még nem fertőzött meg a Disney féle újragondolt Univerzum (a kártyák nagy része a régi kánonból merít, csak a legutolsó booster szettek nyúlnak a Rebels részeihez), elenyésző a főleg gyerekeknek szánt Clone Wars tartalom (még szép, mert a klasszikus trilógia "idején" játszódik maga a játék) és a legfőbb indok, hogy nem gyűjtögetős! Minden kiegészítőjében ugyanazok a lapok vannak, szinte mindent elég csak egyszer beszerezni és már pöröghet is a játék.

 

imperial-entanglements-cards_gbite7.png

Maga a deck építés nem laponként történik, hanem a 6 lapos objective "paklikat válogatunk össze, hogy lehetőleg legyőzzük ellenfelünk hasonszőrű pakliját. A különböző kiegészítőkkel új színt vihetünk paklinkba, de ahogy eddig elnéztem a játékot az extra tartalmak nem borítják fel a játék egyensúlyát. Ez az én szememben ismét egy jó pont.

A játékmenet részletesebb bemutatásához bátorkodom a fent említett blog cikkét ajánlani, illetve maga az FFG is kiadott anno egy jól sikerült oktatóvideót:

Maga az alapdoboz 2012-ben jelent meg, azóta számos kisebb-nagyobb kiegészítő látott napvilágot. A játékhoz 2018-ban érkezett a legutolsó kieg, hivatalosan pedig megszűnt a további fejlesztése. Ez öröm és bánat is egyszerre, mert így könnyebben lehet a friss játékosoknak használt, vagy akár vadonatúj készletekhez jutnia, kedvezményes árakon, viszont a raktárkészletes folyamatos apadásával egyre beszerezhetetlenebb lesz a játék.

És hogy mik is a tervei a Carida Academy-nek ezzel az LCG-vel?

A Use The Force anno az Endor ciklus első kiegészítőjénél a Solo's Command-nál befejezte az ismertető cikkeket, ezért az ő munkásságuk figyelembe vételével bátorkodom folytatni a többi kieg részletesebb bemutatását. Ezeket lehetőség szerint kiegészíteni játékélményekkel és egyéb tapasztalataimmal.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://carida.blog.hu/api/trackback/id/tr5914582894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása