CARIDA ACADEMY

CARIDA ACADEMY

Star Wars Legion: Clone Wars

2019. április 03. - LtPetya

2019 március 28. Hivatalosan is bejelentésre került a Legion egy új korszaka, ugyanis eljött a Clone Wars ideje. A korábban csak félhivatalos pletyka immáron megerősítésre került, többen megkönnyebbülve sóhajtottak fel, egyedül talán a pénztárcák sírtak. Lássuk, hogy mire is számíthatunk!

swl44_box_left.png

Kapunk, jobban mondva vehetünk egy új alapdobozt, ha aktívan bele kívánjuk vetni magunkat a klónok háborújába. Ez talán jó is így, mert az alapvető csapatok költséghatékony beszerzésére régen is az alapdoboz(ok) voltak a legjobb megoldások. Amúgy az durva, hogy még most lesz 1 éves a Legion megjelenése.....

Naszóval, Clone Wars. Kapunk itt Obi-Wan-t, Grievous tábornokot, meg kisebb adag csapatot. Az előzetes infók szerint a figuráink immár kereten lesznek gyárilag és Bossk/Sabine vonalat követve commandereink többféle módon is összerakhatóak lesznek. Kapunk 2-2 bokorugró csapatot, 1 új köztársasági oldalkocsis mocit, illetve sokak kedvencét a droidikákat. Belőlük rögtön lesz guruló változat is, ami kettős üzemmódot sejtet, a részletekről remélem mihamarabb értesülünk. Várhatóan az első alapdoboz kiegészítő tartalmával fog ez is érkezni, gondolok itt a barikádokra, mérőeszközökre, illetve a röhejesen kevés kockára.

swl44_photo_ltp2.png

Részletesebb infók eddig csak a két generic trooper pack nagyítózása után derültek ki.

Phase 1 Clone Troopers

swl47_spread.png

52 pontért kapunk egy 4 fős osztagot legalapvetőbb csapatainkból. Maga az alakulat úgy néz ki, mintha összeollózták volna a Rebel troopák és a Stormtrooperek legjobb tulajdonságait. Van itt fekete támadókocka és piros védő, mindkét oldal legjobb kiegészítő fegyverzete (Z-6, DLT). A DLT fedőneve DC-15 lett és Impact helyett kapott egy Critical 1 képességet, mellyel úgy látom, hogy 1 surge értékünket crit-re fordíthatjuk. Ha nem jól látnám, kérlek jelezzetek!  Ötletes változtatásnak tűnik, mert mind páncéltörő, mind cover/dodge kikapcsolásra jó.

A surge pedig nem létezik ezeken a csapatokon, úgyhogy nem felhőtlen az öröm. Van itt nekünk egy Fire Support képességünk: faceup order token birtokában osztagunk tűzerejét hozzáadhatjuk egy másik osztag támadásához, cserébe osztagunk tokenje lefordul. Egy támadásban max 1 ilyen képesség vehető igénybe. Minden bizonnyal a megkötések itt is élnek, szóval kell hozzá lő- és látótáv is. Érdekes lesz a különböző féle fegyvereket mixbe tömöríteni a különböző előnyeikkel/hátrányaikkal.

Bizakodásra adhat okot a Smoke Grenade, mellyel akcióért tudunk majd látótávot blokkolni. Ártól függetlenül már most imádom! Mármint a Fleet troopereim!

B1 Battle Droids

swl49_spread.png

 

A feláldozhatóak. Legalábbis lehetne ez a nevük, mert itt aztán csak fehér kocka van surge nélkül. Viszont 36 pontért 6 fős az alap osztag, ilyen olcsóságra még sosem volt példa. Érdekes módon droidjainknak van Courage értéke, így akár pánikba is eshetnek! Az AI: Attack megkötés szintén érdekes, ugyanis egységünknek faceup order token hiányában kötelező az első akciónkkal támadnia, már ha lehetséges. A Coordinate pedig Droid trooper-einknek passzolhat át range 1-ben ordert, ha kapunk egy Order tokent. Ebből egész szép láncot is fel lehet építeni, amire eddig nem igazán volt példa a játékban (Palpi kivételével). Az orderben dúskáló droidok megszívatására jó választás lesz a Comms Jammer, amit én még véletlenül sem láttam még a harcmezőn.

A fejlesztések közül figyelemre méltó az Electrobinoculars, amit rárakhatunk akár droidjainkra is, így ők is megkapják a Spotter 1 képességet. Ezt a kártyát imádni fogja Veers (3 aim token) és a generic birodalmi parancsnok.

Mindkét osztag gyökeresen eltér az eddigi csapatoktól, ami rengeteg új taktikai húzást hozhat előtérbe. A droidok olcsósága miatt a hatos Corps limit bizonyára kitolódik és bőséges order osztási lehetőségekre is számítok (legalábbis, ha a fenti képességeket ki akarjuk használni). Szumma szummárum elsőre tetszetősek az új koncepciók és remélem sok új játékost is bevonz majd az új alapdoboz. Szerencsére a FFG gondolt az újoncokra is, ugyanis lesz kártya upgrade csomag, amiben szinte minden fejlesztés kártya benne lesz, ami az eddig megjelent dobozokban volt megtalálható. Kíváncsian várom a megjelenést!

A bejegyzés trackback címe:

https://carida.blog.hu/api/trackback/id/tr814736079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása